Biowetenschappen en Maatschappij - paperback Lymeziekte en online dossier

In het kader van de Week van de Teek publiceren Biowetenschappen en Maatschappij de paperback ‘Lymeziekte: Over teken, tekenbeten en tekenbeetziekten’.

In de paperback Lymeziekte, samengesteld door specialisten en onderzoekers op het gebied van teken en Lyme, is de meest actuele kennis over de ziekte verzameld. Niet alleen de medische aspecten van de ziekte worden belicht, maar ook de biologische en de ecologische aspecten van de teek en zijn gastheren. De meest voorkomende vragen worden beantwoord, zoals: hoe groot is de kans op besmetting na een tekenbeet, welke risico’s loop je zonder behandeling, kun je een tekenbeet hebben gehad zonder het te merken, hoe vaak gaat een infectie over in een chronische ziekte en wat zijn de richtlijnen – en maatwerk – bij de behandeling. Het paperback is vanaf 19 april te koop via de webshop.

Online dossier

Naast de paperback publiceren Biowetenschappen en Maatschappij een aantal artikelen uit het boek in ons online dossier Ziekte van Lyme. Deze artikelen verschijnen in aanloop naar de Week van de Teek. Bekijk het online dossier hier